U bent hier

Project The Walk Krimpen-Rotterdam 21-03-2015

The Walk van Tiel naar Krimpen en dan naar Rotterdam

Een project van de Gebroeders Timisela van Maluku Cinema "The Walk van Tiel naar Krimpen en dan naar Rotterdam", daar waar op 21-03-1951 de 1e generatie Molukkers in Nederland zijn aangekomen.

Bekijk hier het verhaal van de Gebroeders Timisela en het project The Walk.

Werkgroep Samen heeft het gedeelte van The Walk in Krimpen georganiseerd om er en mooie dag van te maken.
En dat is in onze ogen super gegaan, in samenwerking met Stichting U.M.A.M. zijn we deze uitdaging aangegaan om er een geslaagde dag van te maken en dan te bedenken dat we dit in 2 maanden hebben gerealiseerd.

Wat hebben we allemaal gerealiseerd?
- Promotie in de lokale kranten
- Lunch voor meer dan 200 wandelaars
- B&W uitgenodigd en zij waren getuige van een mooie ontvangst in Krimpen en start van The Walk naar Rotterdam
- Gesponsord water voor elk aangemelde wandelaar (ong. 230 mensen) door Immolab
- Verkeersregelaars die de voor de veiligheid voor de wandelaars zorgden
- Vergunning in Krimpen waarbij Politie Krimpen ons geholpen heeft voor extra veiligheid
- Vele vrijwilligers die ons hielpen met: fietsbegeleiding, masseren van de wandelaars, EHBO, voorbereiding van het smeren van broodjes en maken van djadjan-djadjan (koek, cake, etc)
- Warm welkom voor Maluku Cinema door Tifagroep Tifa Bunji
- Foto presentatie van de 1e generatie tot de huidige 4e/5e generatie in Krimpen a/d IJssel wat weer aansluit om ons komende project Hisorie21 (20 juni 2015)
- Video presentatie van de aankomst van de 1e generatie en hun kinderen in 1951
- Kinderkoor van de 4e generatie (onze toekomst)
- Aan het eind van de wandeltocht en mooi programma op de Lloydkade weer terug in Krimpen een warme maaltijd voor de wandelaars en mensen die mee gingen. Verzorgd door stichting Tjari Dana Krimpen a/d IJssel, waarvan de opbrengst naar de renovatie of herbouw van de Moluks Kerk in Krimpen a/d IJssel gaat.
- En natuurlijk niet te vergeten het belangrijkste eenheid en saamhorigheid!

Langs deze weg willen wij u allen namens Werkgroep Samen bedanken voor jullie hulp, aanwezigheid en inzet. Met elkaar hebben we een mooi stukje geschiedenis in Krimpen neergezet.

Doordat The Walk van Maluku Cinema een tussenstop in Krimpen heeft gemaakt, was er weer een mooie saamhorigheid en eenheid te zien en te voelen binnen de Krimpense Molukse gemeenschap.

Er was tussen alle organisaties een mooie samenwerking, alles liep goed in onze ogen. We stonden daar als 1 werkgroep met alle vrijwilligers die deze dag een prachtig mooie gezegende dag hebben gemaakt.

De 4e generatie kids; “Jullie hebben echt prachtig mooi en ontroerend gezongen”. Vanuit jullie hartjes hebben jullie vele harten geraakt. Jullie zijn onze toekomst en hopen ook dat jullie straks ons stokje willen overnemen.

En natuurlijk niet te vergeten de 1e generatie die gisteren aanwezig was om de aankomst 64 jaar geleden te herdenken. U heeft kunnen zien dat het stokje overgedragen is en dat wij als 2e, 3e, 4e, 5e generatie veel van onze vaders, moeders, tete's, nene's, ojangs hebben geleerd en hebben meegekregen.
Dat wij met z'n allen stil hebben gestaan bij de 1e generatie die niet meer onder ons zijn maar in onze harten voortleven.
Dat wij de 1e generatie dankbaar zijn, dat wij nu hier de dag van vandaag er staan, om de 1e generatie te eren. Dat zij voor ons hebben gevochten om te overleven, ons hebben gemaakt zoals we nu zijn. Trots op waar we vandaan komen en niet vergeten waar onze Roots liggen.

Nogmaals dank voor jullie aanwezigheid, op naar Historie21 op 20 juni!

 

Copyright Werkgroep Samen 2015 Disclaimer - Website wordt mede mogelijk gemaakt door Fi-Design