U bent hier

Uitleg Logo

Uitleg van het logo Werkgroep Samen

In het logo van Werkgroep Samen zit een aantal elementen in die een aantal betekenissen hebben.

 • Men ziet een schild en een zwaard, deze worden in het Moluks Maleis Parang (zwaard) & Salawaku (schild) genoemd. Deze werden vroeger gebruikt door onze voorouders (de Alfoeren) ter voorbereiding op de strijd.
 • Op de salawaku (schild) ziet men 2 elementen: 1 is het logo van Krimpen aan den IJssel, de 3 manen, en 2 zijn handen (lijkt een beetje op een bloem) die een eenheid vormen van de inwoners van Krimpen aan den Ijssel.
 • Op het zwaard staat het kengetal van Krimpen 0180 wat wil zeggen dat wij Molukse strijders zijn uit Krimpen aan den Ijssel.
 • En op de achtergrond ziet men de kleuren van de Molukse vlag:
  - Blauw symboliseert onze zee, die door haar rijke opbrengst zo’n grote rol speelt in het Moluks leven. Het symboliseert ook de trouw van ons volk aan het vaderland.
  - Wit doelt op de zuiverheid van onze strijd en op de vrede die wij dienen. Het is de kleur van onze witte stranden die door de zee worden overspoeld.
  - Groen is de kleur van onze rijke landschap, dat het volk voedsel schenkt.
  - Rood is het symbool van onze voorouders, de oerkleur van ons hele land. Het symboliseert ook het bloed van ons het Zuid-Molukse volk om zich te verdedigen tegen vreemde indringers van buiten.
 • De groene (kleur van het oude logo van Krimpen) cirkel symboliseert de saamhorigheid en eenheid met de gehele Krimpense gemeenschap.

Copyright Werkgroep Samen 2015 Disclaimer - Website wordt mede mogelijk gemaakt door Fi-Design